Over mij

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dierenarts en gebitsverzorger

In 2013 ben ik afgestudeerd als dierenarts met als specialisatiedier het paard. Tijdens de studie groeide mijn interesse in de tandheelkunde bij paarden en ik ben me hier verder in gaan ontwikkelen. Het begon met een aanvullende cursus op de universiteit en daarna ben ik stage gaan lopen door het hele land bij verschillende goede paardentandartsen die opleidingen hebben genoten in Amerika en Duitsland. Vanaf november 2013 sedeer (verdoof) ik regelmatig paarden voor een ervaren paardentandarts van wie ik veel mag leren.

nvvgp-logo

 

Daarnaast ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Voor Gebitsverzorging bij het Paard. Dit is een vereniging die in 2010 is opgericht voor en door paardentandartsen (gebitsverzorgers) in Nederland die hun kennis en kunde scherp willen houden. Tweemaal per jaar komt iedereen samen voor een congres en daarnaast worden er cursussen georganiseerd. Klik hier om naar de website te gaan van de NVVGP.

 

De term tandarts is eigenlijk alleen voor humane tandheelkunde, paardentandartsen bestaan dus strikt genomen niet. Voor veel paardeneigenaren is onduidelijk wie wat doet en daarom wordt de term wel gebruikt, maar officieel gezien zijn we allemaal gebitsverzorgers.

 

Kwaliteit en openheid

Voor mij is kwaliteit van het werk erg belangrijk. Verder vind ik het heel belangrijk dat mensen weten wat ze aan me hebben. Daarom communiceer ik open over prijzen en probeer ik altijd te overleggen wat ik zie en ga behandelen. Ik heb een hekel aan bluf, ik geef eerlijk aan waar mijn kennis en kunde ophouden. Als ik iets tegenkom in een paardenmond waar ik over twijfel of waar ik de kunde of apparatuur niet voor heb stuur ik je, uiteraard in overleg, graag door naar een vaardige en betrouwbare collega-paardentandarts of kliniek.